Jouw terrein binnen Buurt, Onderwijs en Sport zijn de sportieve activiteiten in de gemeente en daarbuiten. Je verzorgt (maar ook ontwikkelt zo nu en dan) een aanbod van BOS-activiteiten en organiseert en coördineert dit. Daarnaast leg je contact én werk je samen met medewerkers van andere BOS-organisaties.
Je draagt daadwerkelijk bij aan een verbetert bewegingsbeleid voor jeugd! Binnen het onderwijs kun je de functie van Lerarenondersteuner Bewegingsonderwijs en Sport (LOBOS) uitvoeren. Je geeft dan, eventueel zelfstandig, lessen bewegingsonderwijs en andere (sport)activiteiten.
Daarnaast is het erg belangrijk om de activiteiten gevarieerd te houden én deze met oprechte passie te geven, maar dit is voor jou geen probleem, want je vindt werken met kinderen ontzettend tof!
BeweegBoefies - www.beweegboefies.nl
De beweegleerlijnen binnen het beweegonderwijs staan bovenaan en binnen deze wetten ben jij actief. Sport, spel én veel plezier maken is een belangrijk onderdeel daarvan. De docenten van Beweegboefies is er voor de grote- en de kleine boefies maar ook voor wie minder goed mee kan komen. Wij willen een positieve- en actieve omgeving tot stand brengen binnen het huidige onderwijs. Zo zijn wij dagelijks te vinden op diverse basisscholen. Ook middelbaar onderwijs komt elk kwartaal weer voorbij.
Vanuit onze zusterorganisatie 'BeweegBoefies' ga je dan ook speelse buitenactiviteiten geven én wordt je opgeleid om verschillende workshops aan te bieden.
Hieronder een aantal van onze workshops:
Dit zijn slechts een handvol van de workshops die wij als organisatie bieden en jou zullen aanleren.
Benieuwd naar alle andere workshops?
Check dan onze website!
Affiniteit met kinderen
Werken met kinderen vindt je fantastisch, want je weet hoe belangrijk sport- en bewegen kan zijn voor zowel de algemene opvoeding, gezondheid en omgang met andere kinderen. Hier wil jij een belangrijke en behulpzame rol in spelen. Jouw lessen bereid je dan ook voor met de belastbaarheid en omgang binnen de groep in je achterhoofd.
Mensen-Mens
Naast de affiniteit met kinderen is het belangrijk om te kunnen schakelen tussen de stemming waarmee je de kinderen lesgeeft en de stemming waarmee je met volwassenen communiceert. Met beide doelgroepen kun jij empathisch communiceren; je hoort niet alleen, maar je luistert net zo goed.
Dit is niet anders met eventuele klachten of feedback die je krijgt; je luistert wat er gezegd wordt en past de gegeven feedback toe om jezelf te blijven ontwikkelen.
Dynamisch
Als lesgever ben je constant in de weer; Je bent met je eigen organisatie bezig. Jij weet hoe je, je aandacht goed kan verdelen, de orde kan behouden en ervoor kan zorgen dat jouw organisatie soepel verloopt.
Introductie en kennismaking
Het begint allemaal met een goed gesprek; een gesprek waarin we elkaar leren kennen, zowel vanuit onze kant, maar ook vanuit jouw kant. Een goed gevoel vanuit beide kanten werkt namelijk alleen maar positief. Tijdens dit het introductiegesprek hebben we het over een stukje communicatie, normen-en-waarden, verwachtingen vanuit beide kanten en bespreken we ook al een stukje 'Plan van aanpak'.
Plan van aanpak
Bij het plan van aanpak bespreken we jouw sterke punten, je verbeterpunten en het doel van jouw stage.
Op basis van bovenstaande punten bespreken we hoe we dit precies gaan aanpakken: hoe we hier vooruitgang in gaan boeken, hoe we die vooruitgang kunnen meten en hoe we om gaan met tegenslagen.
Dagelijks contactmoment
Elk einde van jouw stagedag bespreken we de dag door. Zo zoomen we in op de handelingen welke goed verliepen en op de handelingen welke aandacht vereisen.
Eindgesprek
In het eindgesprek hebben we een laatste evaluatie over jouw gehele stageperiode en bespreken we alles, van A tot en met Z.