Sollicitatie Tips

Sollicitatiebrief

Hoe schrijf je een sollicitatiebrief voor je stage? Je hebt een passende stage gevonden en wilt graag gaan solliciteren. Om te zorgen je dat je die stageplek ook daadwerkelijk krijgt ga je een sollicitatie schrijven.

Wat staat er allemaal in een goede sollicitatiebrief? Een sollicitatiebrief is een formele brief met een inleiding, kern en een slot. 

Klik hier voor een voorbeeld van een sollicitatiebrief

Curriculum Vitae (CV)

Het CV is een overzicht van je persoonlijke gegevens, je opleidingen en werkervaring tot nu toe. Je verstuurt je cv samen met je sollicitatiebrief als je solliciteert op een stagevacature. Het bedrijf kan aan je CV snel zien of de vacature goed past bij wat je tot nu toe gedaan hebt.

Behalve opleiding en werkervaring kun je ook hobby’s of andere activiteiten in je CV opnemen. Doe dat alleen als je denkt dat het een goede indruk maakt op het bedrijf waar je solliciteert. 

Ook kun je in je CV een referentie vermelden: iemand die meer kan vertellen over jou als persoon en je werkervaring. Dat kan je stagebegeleider zijn, of je baas in een vorige  (bij)baan. Vraag wel van tevoren of je zijn of haar naam mag opgeven als referentie.

Klik hier voor een voorbeeld van een CV